Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в нашия уебсайт.

Ако натиснете бутона Съгласен съм, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност.

Съгласен съм Не съм съгласен

Лого на Кооперация Доверие - Лесидрен

ХРАНЕНЕ СПОРЕД КРЪВНАТА ГРУПА /ПО ОТНОШЕНИЕ НА МЕСО И ПТИЦИ/

 

Кръвна група 0

За всички тях, независимо от избрания начин на хранене, е препоръчително да разпределят основните хранителни вещества така:
въглехидрати - 40%, протеини - 30%, мазнини - 30%.

Месо и птици
Въпреки твърдението, че представителите на кръвна група 0 са предимно месоядни се оказва, че не са много на брой подходящите меса за тях. Това са: пуйка, печено пиле, бекон, всички видове черен дроб, кайма смес (телешка и свинска). От дивечовите меса добра поносимост имат към заешкото..

 

Кръвна  група А

За всички индивиди с кръвна група А, независимо от начина им на хранене, е добре основните хранителни вещества в храната да се разпределят по следния начин: въглехидрати 60%, протеини 20%, мазнини 20%.

Месо и птици
Много автори твърдят, че представителите на кръвна група А са потенциални вегетарианци, но се оказва, че повечето видове меса се понасят отлично от тези хора. За хора с кръвна група А са подходящи: агнешко, овнешко, печено пилешко и кокоше, свинско, бекон, кайма смес (телешко със свинско), пилешки и агнешки черен дроб, телешко шкембе. От дивечовите меса се препоръчва само месо от фазан.
Много подходяща храна са яйцата – цели или поотделно жълтък и белтък.

 

Кръвна група В

За всички тях, независимо от начина на хранене, е добре основните хранителни вещества да се разпределят в следното съотношение:
въглехидрати 60%, протеини 20%, мазнини 20%.

Месо и птици
При тази кръвна група подходящи меса са: агнешко, овнешко, говеждо, пилешко; шунка и кайма смес (от телешко и свинско). Дивечовото месо не е препоръчително, изключение прави само месото от  фазан. Кокошето месо, независимо от начина на кулинарна обработка, е много вредно за хората от В група.
Яйцата могат да се консумират във всякакъв вариант.

 

Кръвна група АВ

Съотношението между основните хранителни вещества за група АВ е следното: въглехидрати – 60%, протеини – 20%, мазнини – 20%
Месо и птици
За хората от кръвна група АВ са подходящи агнешко и овнешко месо. От птичите меса са много полезни: пуешко, пилешко и кокоше, но трябва да се подлагат на пече, а не на варене или друга термична обработка. От дивечовото месо – заешко и месо от фазан. Останалите меса са със сравнително нисък процент на поносимост (под 50%) и трябва по-рядко да се консумират или въобще да се изключват от храненето.
Яйцата са много подходяща храна.

 

Източник : http://www.home-bodybuilder.com

При нас може да платите с дебитни и кредитни карти:

Също така работим с чекове, ваучери и купони за храна на: