Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в нашия уебсайт.

Ако натиснете бутона Съгласен съм, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност.

Съгласен съм Не съм съгласен

Лого на Кооперация Доверие - Лесидрен

ПРАЗНИЦИТЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ ЮНИ

24-и юни се празнува “ЕНЬОВДЕН” На този ден се берат билките. Вярването е, че набраните билки преди изгрев слънце на Еньовден са най-лековити. След този ден билките започват да губят от силата си. На Еньовден се прави голям венец от билките, под който се минава за здраве. След това този венец се запазва, защото бил много лечебен. На този ден слънцето се обръща към зимата. Вечерта срещу Еньовден в къщата се донася един котел с вода, в който се поставят пръстените и китките на момите и се покрива с голям пешкир. На сутринта се вадят китките и момите се опитват по тях да познаят какъв ще бъде бъдещият им съпруг.

Вечерта срещу Еньовден всяко момиче трябва да отреже по три магарешки бодила, като нарича един на себе си и другите дава бодила на две момчета. Всяко момиче оставя бодилите на покрива за през нощта и на сутринта, който бодил е разцъфнал, за това момче ще се омъжи момичето.

Тези хора, които се изкъпят на Еньовден ще бъдат здрави през годината. За здраве на Еньовден, мъжете прескачат накладен огън, а жените и децата минават под две дрянови дръвчета, чиито върхове са завързани едно за друго с конец. На Еньовден трябва да се изчака да изгрее слънцето, да се изкъпе то във водата и тя ще стане лековита.

На този ден билкарите берат 77 билки. Вярването е, че лековитите билки са 77, а болестите по човека са 77 и половина.

На 29-и юни е “ПЕТРОВДЕН” .На Петровден се ядат ябълки. На Пертовден се коли пиле за здраве и то трябва да е пълнено. На Петровден се правят сборове и панаири, готвят се пълнено пиле, тиквеник, мезета с млечни продукти.По традиция на Петровден се канят гости и семействата не трябва да остават сами. На този ден на тряпезата трябва да присъства панирано сирене. Името Петър означава скала, камък. Павел означава малък.

При нас може да платите с дебитни и кредитни карти:

Също така работим с чекове, ваучери и купони за храна на: