Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в нашия уебсайт.

Ако натиснете бутона Съгласен съм, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност.

Съгласен съм Не съм съгласен

Лого на Кооперация Доверие - Лесидрен

Истина ли е, че от месото се старее?

Това е мит. Оптималният прием на животински белтъчини е една от основните предпоставки за добър имунитет. Дефицитът на строителни компоненти (протеини, калций, фосфор, магнезий, силиций и др.), които получаваме предимно от месото, води до намаляване на плътността на костите, отслабване на мускулите и ставните връзки. Например недостигът на селен предизвиква дистрофия на мускулатурата (в това число и на сърдечния мускул), както и дистрофия на съединителната тъкан – сухожилията и ставите. Изводът е, че по-скоро се старее бързо от дефицита на животински протеини, макар че излишъкът от тях също е вреден.

 Отдавайте предпочитание на прясното месо, а не на месни продукти и полуфабрикати.  Измивайте, а още по-добре – накисвайте месото в хладка вода, преди да го сготвите.  Най-добре е да не използвате първия бульон от варенето на месото. Изчакайте да кипне първата вода, в която варите месото, излейте я и после отново налейте вода и сварете бульона. Впрочем в органичното месо или в месото на дивите животни химически примеси на практика отсъстват.

При нас може да платите с дебитни и кредитни карти:

Също така работим с чекове, ваучери и купони за храна на: