Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в нашия уебсайт.

Ако натиснете бутона Съгласен съм, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност.

Съгласен съм Не съм съгласен

Лого на Кооперация Доверие - Лесидрен

Защо месото от животни, при пасищно отглеждане във високопланински район се характеризират с много добри качества

Повечето животни започват живота си по един и същи начин. Малките се раждат през пролетта, сучат мляко от майките си и се разхождат свободно, пасат трева и други растения, които намерят в заобикалящата ги среда. Това продължава от 6 до 12 месеца. След това масово биват премествани в специални помещения за захранване. Там започват да се хранят с храни на зърнена основа, обикновено направени със соя и царевица. Там се отглеждат няколко месеца и след това отиват към кланицата. За сравнение животните, които биват отглеждани пасищно, прекарват целия си живот в среда близка до ествествената им, хранят се само с трева и се радват на свеж въздух. Така се гарантира чисто и вкусно месо, получено по един изцяло природосъобразен начин.

Важно е с какво се хранят животните, които се отглеждат за производство на месо.Начинаът на хранена на животните определя съдържанието на протеини и мазнини в месото им. Месото на животните от ферми за пасищно отглеждане, съдържа по-малко мазнини в сравнение с това на тези хранени със зърно или изразено в цифри, съдържанието на мазнини е с ⅓ по-малко. В действителност това означава, че говеждото месо от пасищно отглеждани говеда съдържа същото количество мазнини, като пилешки гърди без кожа. Изследвания показват, че редовния прием на екологично чисто месо понижава нивата на “лошия” холестерол в човешкия организъм. Именно заради по-малкото количество на мазнини, това означава и по-малко съдържание на калории. Например пържола от 180гр от пасищно отглеждани животни има с 100 калории по-малко. Това означава, че средно на година ако приемате по 30 кг. месо, преминаването към месо от пасищно отглеждани животни ще ви спести 17,773 калории на година. Само с тази стъпка към по-здравословното хранене, можета да отслабнете с 3 кг. за една година, без да правите други промени в диетата си.

Месото от пасищно отглеждани животни има от 2 до 4 пъти повече съдържание на омега-3 мастни киселини. От всички известни мазнини те са “най-приятелски” настроени към сърцето. Хората, които приемат храни богати на Омега- 3 мастни киселини страдат по-рядко от високо кръвно налягане. Невероятно, но ако увеличите приема си на Омега -3 мастни кисилини, има 50% по-малък шанс да получите инфаркт. Освен за сърцето те са важни и за мозъкът ни. Хората, в чиято диета има наличие на храни богати на омега- 3 е по-малко вероятно да страдат от депресия, шизофрения, хиперактивност и от алцхаймер. Смята се, че приема на Омега -3 киселини намалява риска от рак.

Месото от животни от ферми за пасищно отглеждане е богато и на Витамин Е (4 пъти по-високо съдържание). Витамин Е има много ползи за човешкия организъм – намалява риска от заболявания на сърцето. Тъй като е антиоксидант се смята, че допринася и за борбата с остаряването.

Предимства на пасищно отглеждани животни:

Ниско съдържание на мазнини

Високо съдържание на бета каротин

Високо съдържание на витамин Е

Високо съдържание на витамин B

По-високо съдържание на калций и магнезий

По-високо съдържание омега- 3

По-здравословно съотношение на омега- 6 към омега- 3 мастни киселини

По-малко съдържание на наситени мазнини

При нас може да платите с дебитни и кредитни карти:

Също така работим с чекове, ваучери и купони за храна на: