Лого на Кооперация Доверие - Лесидрен
European Union

Полезно - Коопдоверие

ПОДХОДЯЩИТЕ ПOДПРАВКИ ЗА ТЕЛЕШКО СВИНСКО И АГНЕШКО МЕСО

Подходящите за телешко и говеждо месо подправки: дафинов лист.;кимион;млян червен пипер;бахар;кориандър;естрагон (тарос) Подправки за агнешко: мащерка, розмарин, черен пипер, кимион, магданоз, чесън, лук, риган, червен пипер. Подравки за свинско месо: Кориандър, червен пипер, кимион, джинджифил, магданоз, черен пипер, бахар, целина, чесън, лук, листа кориандър Чубрица (Satureja hortensis L.) Чубрицата е широко използвана подправка в нашата кухня. Употребяват се както пресните, така и изсушените листа. Чубрицата съдържа етерично масло, горчиви вещества и танини. Пресните листа съдържат доста витамин С и каротин. Приложение: Използва ...

МИНЕРАЛНИ ВЕЩЕСТВА В МУСКУЛНАТА ТЪКАН

В мускулната тъкан се намират значително количество минерални вещества. От макроелементите в мускулната тъкан преобладава калия. Калцият, заедно с натрия участват в поддържането на киселинно-алкалното равновесие в организма.Той активира някои ензими и участва във въглеводородния обмен. .Йоните на калия, калция и магнезия влияят в значителна степен върху активността на актина и миозина.. От микроелементите, намиращи се в мускулната тъкан със специфични функции се характеризират цинкът, кобалт и никелът, чиито йони активират мускулните пептидази.. Йоните на медта активират оксидазата на аскорбиновата киселина и други окислително- редукционни ензими.

ВИТАМИНИ В МУСКУЛНАТА ТЪКАН

Мускулната тъкан на кланичните животни е ценен източник за човешкият организъм предимно на водоразтворимите витамини от групата В. В това отношение особено рязко се отличава мускулната тъкан добита от свине, в която се съдържа до 1,4 cg/kg тиамин/ Витамин В1/. Водоразтворимите витамини /от група В/ са сравнително устойчиви на въздействието на физични и химични фактори и при обработка на месото с общоприетите методи голяма част от тях се запазват.. При варене на месото значителна част от съдържащите се в мускулната тъкан водоразтворими витамини преминават в бульона, което определя използването му за хранителни цели.

При нас може да платите с дебитни и кредитни карти:

Също така работим с чекове, ваучери и купони за храна на: